Taze Fasulye Turşusu ve Kavurması

    0
    23
    ZorlukBaşlangıç

    Fasulye Turşusu ve Fasulye turşusu kavurması mapsino ve çevre köylerde özellikle büyüklerimizin eskilerimizin en çok tükettiği yemek çeşitlerinin başında gelir.Eskiden daha çok toprak küplerde yapılan turşular şimdilerde cam kavanozlarda yapılıyor.

    Verim4 Porsiyon
    Hazırlama Süresi10 dakikaPişirme Süresi10 dakikaToplam Süre20 dakika
     250 gr fasulye turşusu
     30 gr Tereyağ
     1 Soğan
     30 gr sıvı yağ
    1

    Fasulye turşusu bol suda yıkanır Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır

    2

    Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır.

    3

    Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır

    4

    5-10 dakika pişmeye bırakılır.

    5

    Sıcak olarak servis yapılır.

    Malzemeler

     250 gr fasulye turşusu
     30 gr Tereyağ
     1 Soğan
     30 gr sıvı yağ

    Talimatlar

    1

    Fasulye turşusu bol suda yıkanır Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır

    2

    Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır.

    3

    Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır

    4

    5-10 dakika pişmeye bırakılır.

    5

    Sıcak olarak servis yapılır.

    Notes

    Taze Fasulye Turşusu ve Kavurması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz