Fasulye Turşusu ve Fasulye turşusu kavurması mapsino ve çevre köylerde özellikle büyüklerimizin eskilerimizin en çok tükettiği yemek çeşitlerinin başında gelir.Eskiden daha çok toprak küplerde yapılan turşular şimdilerde cam kavanozlarda yapılıyor.
Fasulye turşusu bol suda yıkanır Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır
Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır.
Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır
5-10 dakika pişmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis yapılır.
Malzemeler
Talimatlar
Fasulye turşusu bol suda yıkanır Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır
Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır.
Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır, ateşin altı kısılarak tavanın kapağı kapatılır
5-10 dakika pişmeye bırakılır.
Sıcak olarak servis yapılır.