Kuymak

    0
    11
    ZorlukOrta Düzey

    Kuymak, Samsun’dan Artvin’e yani Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Tokat ve Erzurum illerinde çok popüler olan bir yemektir. Gürcistan, Dağıstan, Azerbaycan ve Kafkasya’nın bazı bölgelerinde de çok popülerdir. Mısır unu, tereyağı ve genellikle minci adı verilen tuzlu çökelek (bazı yörelerde telli peynir veya su peyniri) peyniri kullanılarak yapılan mısır lapasının adıdır.

    Verim4 Porsiyon
    Hazırlama Süresi10 dakikaPişirme Süresi10 dakikaToplam Süre20 dakika
     mısır unu
     tereyağ
     2 bardak su
     telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
     tuz
    1

    Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritelim

    2

    4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım.

    3

    Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. Topaklanma olmaması için karıştıralım.

    4

    Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim

    5

    Bu aşamada peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

    Besin Değerleri

    4 porsiyon

    Serving size

    4


    Amount per serving
    Kalori489
    % Günlük Değer *
    Toplam Yağ 37g48%
    Protein 16g

    * The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

    Malzemeler

     mısır unu
     tereyağ
     2 bardak su
     telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
     tuz

    Talimatlar

    1

    Bakır yada teflon tavamıza 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritelim

    2

    4 yemek kaşığı mısır ununu ve tuzu ekleyip unumuzu kavuralım.

    3

    Hafif rengi dönüp kokusunu verince 2 su bardağı soğuk suyumuzu da yavaş yavaş ekleyelim. Topaklanma olmaması için karıştıralım.

    4

    Altı kısık bir şekilde suyunu çekip yağını üzerine verinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirelim

    5

    Bu aşamada peynirli karışımımızı ekleyip fazla karıştırmadan peynirimiz eriyip tekrar yağı yüzüne çıkınca altını kapatalım ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

    Notes

    Kuymak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz